...

Psikoloji Bölümü

HAKKIMIZDA

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulan Psikoloji Bölümü, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren lisans düzeyinde öğrenci alımı onaylanan bölümler arasındadır. Bölümün kadrosunda 4 öğretim üyesi ve 3 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Bünyesinde Gelişim Psikolojisi, Sosyal Psikoloji ve Psikometri Anabilim Dalları'nı barındıran Psikoloji Bölümü'nün eğitim dili Türkçe'dir. Klinik psikoloji, sosyal psikoloji, gelişim psikolojisi, bilişsel psikoloji, bilişsel sinirbilim, endüstri örgüt psikolojisi ve uygulamalı (adli, sağlık, trafik, eğitim gibi) psikolojinin çeşitli alt alanlarını içeren oldukça kapsamlı bir program olup, hem uygulamaya hem de teoriye yönelik zorunlu ve seçmeli dersleri içermektedir. Bunların yanı sıra mesleki etik ve değerlere sahip, araştıran, eleştirel düşüncesi gelişmiş, bilgi birikimi ile toplumun ruh sağlığını koruyucu, önleyici ve iyileştirici müdahalelerde bulunabilen, psikolojinin alt alanlarını tanıyarak kendi özelliklerine uygun kariyer hedeflerini keşfedebilen, ulusal ve uluslararası düzeyde bilime katkı sağlayan nitelikli psikologlar yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.