...

Psikoloji Bölümü

Derslere Devam Durumu ve Yoklamalar Hakkında
28/09/2022

Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Yönetmeliğinin 20. maddesi devamsızlık konusunda şu hükümleri bildirmektedir:

Derslere Devam ve Yoklamalar, Sınavlar, Başarının Ölçülmesi, Değerlendirilmesi ve Geçişlere İlişkin Esaslar
Derslere devam ve yoklamalar


MADDE 20 – (1) (Değişik:RG-31/5/2022-31852) Öğrencilerin teorik derslere % 70, uygulamalı derslere % 80 oranında devam etmeleri zorunludur.
(2) Uygulamalı veya uygulaması olan derslerde başarı esasları ilgili birim kurulunca belirlenir.
(3) Bir dersin devam ve uygulama şartlarını yerine getiremeyen öğrenciler, o dersin dönem sonu sınavlarına giremezler.
(4) Öğrencilerin devam durumları, ders devam çizelgesine öğrencilerin imzası alınmak suretiyle dersin öğretim elemanı tarafından izlenir ve öğrenci bilgi sistemine girilir.
(5) Öğrencilerin devam durumları, Üniversite Yönetim Kurulunun kararıyla elektronik araçlarla ve bilgi işlem yöntemleriyle izlenebilir. Bu durumda da öğrencinin devam durumuyla ilgili son kararı, ilgili öğretim elemanı verir.
(6) Öğrenciler, sağlık raporlarının kapsadığı süreler içinde devamsız sayılır ve bu süre içinde hiçbir derse ve sınava giremezler. Bu süreler içinde ders veya sınavlara katılmış olan öğrencilerin, sınav sonuçları geçersiz sayılır. Öğrencinin sağlık raporu süresi bitmeden derslere ve sınavlara girebilmesi için, sağlık durumunun düzeldiğini yeni bir sağlık raporu ile belgelendirmesi gerekir.
(7) (Değişik:RG-2/3/2018-30348) Bir dersin devam şartını yerine getirmesine rağmen o dersten başarısız olan öğrencilerin dersi tekrarlamaları durumunda devam şartı aranmaz. Ancak ilgili birim yönetim kurulunun kararıyla devam şartı konabilir.
(8) (Ek:RG-31/5/2022-31852) Kronik hastalığının bulunduğunu sağlık kurulu raporuyla belgelendiren öğrencilere, kronik hastalık durumları göz önünde bulundurularak, mevcut mevzuat hükümleri çerçevesinde ilgili akademik kurulca özel eğitim-öğretim programı ve sınav yöntemleri uygulanabilir.